Afspraak in Medisch Centrum Alkmaar met de oncologisch chirurg en daarna de mammacare-verpleegkundige. Aansluitend bezoek aan anestesiologie en opname.
  • Uitslag punctie lymfeklier: in orde!!!!!!!!!!!
  • Planning start behandeling onder voorbehoud. Moet aanstaande maandag nog door het multidisciplinair overleg. Mocht er iets aan veranderen, dan hoor ik dat maandag. Voor nu is het plan:
    • Woensdag 23 november 2016 wordt de operatie uitgevoerd. Hierbij wordt de volledige rechterborst weggehaald. Daarnaast worden één of twee poortwachterklieren verwijderd.
    • De dag vóór de operatie word ik in het ziekenhuis verwacht voor twee kleine injecties in de borst met een licht radioactieve vloeistof t.b.v. het opsporen van de poortwachterklier.
    • Twee weken na de operatie krijgen we de uitslag van het pathologisch onderzoek.  In geval van uitzaaiingen wordt het lichaam verder uitgekamd. Zijn er geen kankercellen gevonden in de lymfen, dan direct door naar het vervolg.
    • Gezien de grootte van de tumor (7 cm), is de verwachting dat zowel bestraling als chemotherapie nodig zullen zijn. Al met al een traject van 6 tot 9 maanden. Mocht ik interesse hebben in een reconstructie, dan wordt het traject nog iets langer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.